Acidosis

Eet u veel zuurverwekkende voedingsmiddelen (vleeswaren, kaas, granen, enz.)?

Een evenwichtige pH-waarde van het bloed (dicht bij 7,4) is essentieel voor het leven. De enzymatische activiteit van alle biochemische reacties van het lichaam is namelijk afhankelijk van de pH en is optimaal als de pH neutraal is. De inname en productie van zuren is belangrijker dan die van basen.

Lees meer
Magnesium + Kalium Magnesium + Kalium 2
Op voorraad
Mineralen

Magnesium + Kalium

Gebaseerd op 5 reviews

34
€ 22,30
Ondersteun je spierherstel Vatbaar voor spierkrampen en het vasthouden van water? Magnesium- en kaliumcitraten zijn natuurlijke alkaliserende stoffen.
FUCUS + BRANDNETEL FUCUS + BRANDNETEL 2
Op voorraad
Fytonutriënten

FUCUS + BRANDNETEL

Gebaseerd op 2 reviews

28
€ 14,70
Ondersteun uw schildklier op natuurlijke wijze Jodiumtekort? Blaaswier is een zeewier dat van nature rijk is aan jodium. Brandnetel versterkt de werking van het zeewier.
DOLOMIET DOLOMIET 2
Op voorraad
Mineralen

DOLOMIET

22
€ 12,60
Zuur-base evenwicht voor uw lichaam Op zoek naar een natuurlijke bron van calcium en magnesium? Dolomiet is afkomstig van sedimentgesteenten.
Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Eet u weinig fruit en groenten (calcium, magnesium, kalium)?

Het huidige westerse dieet bevat veel meer dierlijke eiwitten en granen in vergelijking met traditionele eetgewoonten. Als gevolg van deze overmatige inname moet het lichaam zich aanpassen door verschillende strategieën toe te passen om de pH-waarde weer in evenwicht te brengen: buffersystemen (omzetting van zuren in ammoniak), ventilatie (CO2) en renale regulatie.

Zuur terrein

Deze fysiologische aanpassingen kunnen soms ontoereikend blijken en een verzurend terrein doen ontstaan dat verscheidene gezondheidsproblemen veroorzaakt:

  • Verslechtering van de botmassa, waardoor het gebruik van in het bindweefsel (bot, kraakbeen, enz.) opgeslagen calcium toeneemt om de pH neutraal te houden.
  • Verhoging van het cholesterolgehalte (LDL) en de bloeddruk.
Alkaliserende stoffen zijn essentieel om het zuur-base-evenwicht te herstellen.