- Aanbieding!
- -5%
Citruline Malate VEGAN
Moet u snel herstellen tijdens en na het sporten? Deze biologisch beschikbare vorm van L-citrullinemalaat 2:1 bevordert de opname van L-citrulline en ondersteunt de endogene productie van arginine. Citrulline malaat is afgeleid van de fermentatie van maïs en is geschikt voor veganisten.
De voordelen
-
Energie Bevordert de productie van arginine.
-
Spieren Bevordert de productie van arginine.
- Conditioning
- 500 g
- Samenstelling
- L-citrulline DL malaat.
- Hoofdaanduiding
- Sport - Tonus
- Specifieke indicatie
- Sport
- Gebruik
- Meng 5 g poeder (1 theelepel) met 250 ml fruit- of groentesap of in een shaker, 45 minuten voor het sporten. Goed mengen en een paar minuten wachten alvorens te consumeren.
- Recommandations
- Dit voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl en is geen geneesmiddel.
- Meldingsnummer
- NUT 3760/85
- Voorwaarde
- Nieuw product
Citrullinemalaat combineert appelzuur en L-citrulline uit maïsfermentatie. Citrulline is een niet-essentieel aminozuur dat in kleine hoeveelheden door ons lichaam wordt gesynthetiseerd in de dunne darm. Het maakt de endogene synthese van arginine mogelijk, waardoor de productie van stikstofmonoxide wordt gemaximaliseerd[1]. Een verhouding van 2 moleculen L-citrulline tot 1 molecuul appelzuur optimaliseert de cellulaire assimilatie van het aminozuur.
AANBEVELINGEN
Dit voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl en is geen geneesmiddel.
STUDIES
[1] Stamler JS, Meissner G (2001) Physiologie de l’oxyde nitrique dans le muscle squelettique. Physiol Rev 81(1):209-237 ; [2] Perez-Guisado J, Jakeman PM (2010) Le malate de citrulline améliore la performance athlétique anaérobie et soulage les douleurs musculaires. Cond Res 24(5):1215-1222 ; [3] Schwedhelm E, et al (2008 ) « Propriétés pharmacocinétiques et pharmacodynamiques de la L-citrulline et de la L-arginine orales : impact sur le métabolisme de l’oxyde nitrique. Br J Clin Pharmacol 65(1):51-59 ; [4] Takeda K, Machida M, Kohara A, Omi N, Takemasa T (2011) Effets d’une supplémentation en citrulline sur la fatigue et les performances à l’effort chez la souris. J Nutr Sci Vitaminol 57(3):246-250 ; [5] Gonzalez AM, Trexler ET (2020) Effets de la supplémentation en citrulline sur la performance à l’exercice chez l’hom- me : Une revue de la littérature actuelle. J Strength Cond Res 34(5):1480-1495 ; [6] Glenn et al. « Une supplémentation aiguë en citrulline-malate améliore la force maximale et la puissance anaérobie chez des joueuses de tennis de niveau master. » Eur J Sport Sci.2016. 16(8) : 1095-1103 . [7] Cire et al. « Effets de l’ingestion sup- plémentaire de citrulline-malate sur le lactate sanguin, la dynamique cardiovasculaire et la performance de l’exercice de résistance chez les hommes entraînés ».J Diet Suppl. 2016. 13(3) : 269-282 ; [8] Sureda et al. « Influence de la L-citrulline-malate sur l’utilisation des acides aminés à chaîne ramifiée pendant l’exercice. » Eur J Appl Physiol. 2010. 110(2):341-51
Voedingswaarde informatie
VOEDINGSWAARDE INFORMATIE | 1 theelepel | RI%* |
L-citrulline malaat | 5 g | - |
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (Richtlijn 2008/100/EG tot wijziging van -> decreet 08.01.1992)